Crno beli obrada

- . Članak iz Saveti

Ova fotografija je u originalu tehnički loša. Mladenci su u predivnoj pozi ali expozicija je pogrešna. Većina editora bi tu fotografiju odbacila ali uz ovakvu specifičnu obradu može se dobiti odlična fotografija. Sličan princip je korišten za fotografiju koja trenutno krasi blog. Najbitnije je da smo sačuvali ovaj prelep momenat mlade i mladoženje. 

Irena & Nenad

- . Članak iz Saveti

Predivna fotografija za wedding book. Sve je autentično, samo je nebo malo naglašeno u postprodukciji. Dosta mesta za neki lep citat ili ljubavnu pesmu. 

Snimanje kamerom i "snimanje kamerom"

- . Članak iz Saveti

Povodom svadbe koju smo skoro snimali želimo samo da izdvojimo ovu fotku koja jasno pokazuje razliku između standardnog snimanja kamerom i snimanja kamerom kao na slici dole. U pitanju je snimanje bez prestanka sa više kamera. Naravno retke su svadbe koje imaju potrebe za ovim i to je sasvim uredu ali oni koji traže kvalitet, ozbiljan i profesionalan pristup i možda žele kontinualno snimanje iz više uglova treba da znaju da mogu da računaju na FVS!

art_1195

Širokougaoni objektiv u crkvi

- . Članak iz Saveti

U nekim crkvama je dozvoljeno koristiti bliceve i rasvetu u nekim nije. Ove informacije je dobro znati pre dolaska da bi se znalo koju opremu treba poneti. Ono što je sigurno je da širokougaoni objektiv uvek treba imati sa sobom kada ste na mestima kao što su crkve, katedrale, ogromne hale, veliki tržni centri i sl. 

 

 

Dva tima za njega i nju

- . Članak iz Saveti

Na ovoj svadbi smo za početak obezbedili dve ekipe. Jedna je otišla kod mlade a druga kod mladoženje. Kad je mladoženja došao po mladu, jedna ekipa je otišla u crkvu da se spremi za fotkanje a druga je ostala sa svatovima da zabeleži sva dešavanja. Tek kad se stigne u restoran jedna ekipa je slobodna dok druga ostaje do kraja večeri.